Blog

CATEDRALA NAȘTEREA DOMNULUI

AXIOTAS GROUP și Catedrala Nașterea Domnului au colaborat într-un frumos parteneriat pentru instalarea încălzirii prin pardoseală 

By Constantin

Pompele de căldură sunt specialitatea noastră, de-a lungu experienței noastre ne -am confruntat cu diferite sitații însă acest proiect a fost altceva. Arhitectura unică a bisericii ne-a pus bețe în roate în primele faze ale proiectării, am ieșit din tiparele standard ale ingineriei. Am trecut de la forma unei case  normale cu înălțimea și lungima specifică la dimensiunile extra ale unei catedrale.

„Alegerea unei pompe de căldură a fost  un pas inteligent mai ales datorită faptului că este o clădire de mari dimeniuni. Ieși îm avantaj atât la facturi cât și prin faptul că ai o temperatură  uniforma și ideală peste tot. În plus se protejează natura deoarece pompele de căldură pe aer/apă folosesc energie verde”

Trecând de faza proiectări ne-am dat la treabă, am săpat 26 de puțuri a câte 100m pentru captarea energiei verde din pământ; am instalat țevile și instalația aferentă; am montat sediul administrativ și s-au montat panourile solare. Datorită înălțimii deosebite când încâlzirea prin pardoseală funcționa se crea curent iar lumânările se stingeau, ca să rezolvăm această problemă am montat 2 ventilo convectoare.