Despre noi


REFRIGERAREA este unul dintre procesele fundamentale ale omenirii, cu o istorie care merge până în jurul anului 1000 î. Hr., atunci când, potrivit cercetătorilor, s-au făcut primii pași în folosirea gheții drept conservator al alimentelor. Impactul acestui proces asupra societății a fost, este și va rămâne în continuare uriaș.Păstrarea alimentelor la temperaturi scăzute este indispensabilă. Nu ne putem imagina acum, în secolul 21, o viață fără refrigerare – un catalist important al industriei alimentare. Produsele perisabile precum lactatele, cărnurile, ouăle, fructele și legumele necesită o temperatură potrivită pentru a nu se altera, întrucât valabilitatea lor naturală este precară.Temperatura scăzută de păstrare este importantă și din punct de vedere al sănătății: îmbătrânirea, enzimele și bacteriile sunt factori de risc în consumul alimentelor, ori refrigerarea încetinește aceste procese și organisme nefaste. În lipsa acestui proces, umanitatea ar fi cu mult mai diferită decât este acum. Halele frigorifice asigură prospețimea și salubritatea alimentelor consumate la scală comercială.